30 Kasım 2009 Pazartesi

KARNIBAHARLI TUZLU KEK

MALZEMELER
*500Gram  haşlanmış karnıbahar
*3 yumurta
*1 sb un
*yarım su bardağı süt
*yarım su bardağı yoğurt
*yarım çay bardağı sıvıyağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*100 gram  peynir rendesi
*1 paket kabartma tozu
*HAZIRLANIŞ
*Haşlanmış karnıbaharları küşük doğruyoruz.
*Tepsinin tabanını yağlayıp tabana seriyoruz.
*yumurta süt yoğurt yağ çırpıyoruz
*Kalan malzemeyide karıştırıyoruz
*Karnabaharların   üzerini kapatacak şekilde yayıyoruz.
*200derecelik    fırında üzeri kaızarıncaya dek pişiriyoruz
AFİYET OLSUN

25 Kasım 2009 Çarşamba

HAYIRLI BAYRAMLAR


Bayramlar o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki


keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler; tasa iken sevinç olur, hüzün iken beklenen bir neşeye dönüşür.

Kurban Bayramınızın da böyle bir neşeyle gelmesi ve tüm ailenizi sevince boğup evinize bereket getirmesi dileğimizle. İyi bayramlar

ŞÖBİYET





Malzemeler
3 yemek kaşığı yogurt
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşıgı sirke
1 tutam tuz
1 cay bardagı sıvıyag
1 cay bardagı ılık su

Üzerine dökmek için

250 gram tereyagı
1 cay bardagı sıvıyag
100 gram margarin


Hazırlanışı

yumuşak bir hamur tutulur.en az yarım saat iyice yogurulur
yufkalar beşer beşer nişasta ile acılır
15 yufka olunca mantı gibi  kesilir arasına ceviz konulup kapatılır
yaglar kızdırılır uzerine  gezdirilir 200 derecelik fırında kızartılır
















BAKLAVA

Malzemeler
1,5 cay bardagı süt
2 yumurta
1 cay bardagı yag (üçlü karışım : margarin tereyagı sıvıyag)
1 yemek kaşıgı sirke
Azıcık tuz

Üzerine dökmek için
250 gram tereyagı
1 cay bardagı sıvıyag
100 gram margarin

Hazırlanışı

yumuşak bir hamur tutulur.en az yarım saat iyice yogurulur
yufkalar üçer üçer  nişasta ile acılır
30 yufkadan sonra arasına ceviz konulup kalan yufkalar üzerine acılır konulur
yaglar kızdırılır uzerine gezdirilir 200 derecelik fırında kızartılır







20 Kasım 2009 Cuma

YOĞURTLU KARNIBAHAR SALATASI,FIRINDA PEKMEZLİ KABAK TATLISI















MALZEMELER
*500 Gram karnıbahar
*200Gram yoğurt
*Üzeri için     tereyağ ve pul biber
HAZIRLANIŞI
*Karnıbaharları bol suda  haşlayıp süzüyoruz.
*Üzerne sarmısaklı yoğurdu  döküyoruz.
*tereyağ ve pulbiberle servise sunuyoruz.
*MALZEMELER
*1 Kilo bal kabağı
*1 sb   şeker
*2 yk pekmez
*üzeri için  ceviz
*HAZIRLANIŞI
*kabakları soyup yıkıyoruz
*şekeri gezdirip kısık ateşte hafif   yumuşayıncayadek pişiriyoruz.
*borcam  tepsiye yavaşça boşaltıyoruz
*2 kaşık pekmezi hertarafına gezdiriyoruz
*200 derecelik fırındaüzeri kızarıncayadek fırınlıyoruz
*üzerini cevizle süsleyip servis yapıyoruz
AFİYET OLSUN
*

19 Kasım 2009 Perşembe

AKITMA YADA KREP PEYNİRLİ POĞAÇA MİNİ PASTA



MALZEMELER
*2 Sb süt
*2 Yumurta
*yarım  çay bardağı   sıvııyağ
*koyu ayran kıvamı alacak kadar un
HAZIRLANIŞI
*Malzemeleri iyice çırpıp koyu ayran kıvamı elde ediyoruz
*Her seferinde birer kepçe alıp tavaya koyup pişiriyoruz
*afiyet olsun
PEYNİRLİ POĞAÇA
MALZEMELER
*2Sb süt
*1sb yağ
*2yum beyazı  hamura sarısı yüzüne
1paket   yaş maya
*2yk şeker
*1yk tuz
*Aldığı kadar  un   çok yumuşak hamur olacak
BİSKÜVİLİ   MİNİ  PASTA
*1 Paket yuvarlak bisküvi
*1paket   kremşanti
*1paket çikolata sosu

18 Kasım 2009 Çarşamba

17 Kasım 2009 Salı

TARHANA ÇORBASI

MALZEMELER
*1 Kase kuru tahana =gendime ile olan)
*250 gram yoğurt
*Üzeri için    tereyağ
*1Yumurta
HAZIRLANIŞI
*Tarhanayı akşamdan ıslatıyoruz
*Üzerinesu gezdirip iyice pişiriyoruz
*Ayrı bir kasede yoğurda bir yumurta  kırıp    çırpıyoruz
*Alıştırma  için tarhanadan    bir iki kepçe alıp  yoğurda  karıştırıyoruz
*Tarhananın   üzerine döküyoruz
*Bir taşım kaynattıktan sonra
*Tereyağ gezdirip servis yapıyoruz

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

MALZEMELER
*500 gram pırasa
*2 adet havuç
*1avuç pirinç
*zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
*Pırasaları ayıklayıp üzerine kaynar su gezdiriyoruz.
*Havucu halka halka doğrayıp yağda   iyice kavuruyoruz
*pırasalarıda koyup iyice sarartıyoruz
*bir avuç pirinci    de ekleyipkısık ateşte pırasalar lokum gibi oluncayadek pişiriyoruz
*malum kış ayı lütfen çocuklarımıza sebze yedirelim
*bizim evde grip salgını var terör estiriyorum
*herkes bu sebzelerden yiyecek
*AFİYET OLSUN

13 Kasım 2009 Cuma

MUTFAKTA ÇARELER TÜKENMEZ

*HAYIRLI CUMALAR EFENDİM
*HAMD.EZELDEN  EBEDE KADAR
*HER KİM TARAFINDAN
*VE HER KİM İÇİN  YAPILIYOR OLURSA OLSUN
*SADECE   AZİZ    VE    CELİL    OLAN
*ALLAHA MAHSUSTUR.
*Efendim gün içerisinde bayağı bir ekmeğim artmıştı
*.Dolaba atamam ne yapayım en iyisi ekmekten pizza yapmak
*Geçtiğimiz günde küçük bir poşet mantım artmıştı
*Onu kırmızı mercimekli mantı çorbasına çevirdim.
*Ekmekleri kuşlara doğrar   gibi hazırladım gelin beraber yapalım.
MALZEMELER





*Tahmini bir yada birbuçuk ekmek
*1 sb  süt
*2 yumurta
*1 çb  sıvıyağ
*1 paket kbartma tozu
*üzerine sürmek için  bir yemek kaşığı salça  sonra biraz sulandırılacak
*peynir,zeytin,sosis ceviz,domates
*

*Süt yumarta yağ kabartma tozu iyice çırpılır.
*Doğranmış ekmeklerin üzerine gezdirilir ıslatılır
*Daha sonrasulandırılmış salça sürülür.
*Üzerine pizzalık malzeme ne varsa döşenir.
*Ekmekler kızarıncayadek fırında pişirilir

12 Kasım 2009 Perşembe

alıntı

> >>

>>>DIŞ POLİTİKA

>>>

>>>Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturunca,

bürokratları çağırmış ve "Bana, ülkelerin dış politika anlayışları

hakkında bir rapor hazırlayın" demiş. İki gün sonra bir dosya

getirmişler

önüne. Bakmış, içinde tek bir yaprak ve üzerinde 10-15 satır yazı.

Şaşırmış önce ve "Bu ne?" der gibi dudaklarını büzmüş, sonra okumuş.

>>>

>>>"Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde, farklı ülkelerden gelen

bir turist grubu, bir dinlenme yerine giderek buz gibi kola

ısmarlamışlar.

Kolalar gelince bardaklarında birer karasinek olduğunu fark etmişler.

>>>

>>>INGILIZ, başka bir bardakta yeni bir kola istemiş.

>>>ISVEÇLI, aynı bardakta yeni bir kola istemiş.

>>>FINLANDIYALI, sineği bardaktan çıkardıktan sonra kolayı içmiş.

>>>RUS, kolayı sinekle birlikte içmiş. ÇINLI, sineği yemiş,

kolayı içmemiş. YAHUDI, sineği yakalayıp Çinli'ye satmış.

>>>JAPON, değerlendirilmek üzere, sineği Tokyo'ya göndermiş.

>>>YUNANLI, kolanın yarısını içtikten sonra itiraz ederek yeni

bir kola istemiş.

>>>NORVEÇLI, kolayı içtikten sonra bardaktaki sineği balık yemi

olarak kullanmış.

>>>IRLANDALI, sineği ezip kolayla karıştırmış ve İngiliz'e

içirmiş. AMERIKALI, 5 milyon dolarlık tazminat davası açmış. Arabistan

hükümeti, özür dileyerek, 10 milyon

>>>dolar tazminat ödemiş."

>>>

>>>Bakan, bıyık altından gülerek, rapordan hoşlandığını

belirtmiş. "İyi, güzel de, bu turist grubunun içinde bizden biri yok

muymuş?" diye sormadan edememiş.

>>>

>>>"Varmış efendim" diye cevaplandırmışlar.

>>>

>>>Bakan devam etmiş, "Peki, o zaman, O ne yapmış?".

>>>

>>>Bürokratlar birbirinin yüzlerine bakmışlar. İçlerinde en

tecrübeli olanı, bir adım öne çıkıp, cevap vermiş;

>>>

>>>"TÜRK, olayı şiddetle kınamış."

10 Kasım 2009 Salı

MALATYA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MEAL YARIŞMASI DUYURUSU


http://www.malatyaihl.com/ adresinden öğrenebilirsiniz.

BANYOLU SOSİSLİ BÖREK
















MALZEMELER
* 1 Paket yufka
* 1 Paket margarin
* 100 gr. beyaz peynir
* 2 adet domates
* 5-6 adet sosis
HAZIRLANIŞI
*İki adet yufka arasına eritilmiş margarin sürülür.
*Yufkalar 12 eşit parçaya ayrılır.
*Peynir ve sosis rendelenerek resimdeki gibi iç hazırlanır.
*Sigara böreği gibi sarılır.
*Sarılan börekler bir kapta suya batırılarak banyo yaptırılır.
*İki dakika kadar suda kaldıktan sonra tepsiye dizilir.
*Böreklerin ortası bıçakla çizilir.
*Yumurta sürüldükten sonra fırına sürülür.




























BU GÖRDÜĞÜNÜZ İSE DERİN DONDURUCUYA.....



AFİYET OLSUN


MANTILI KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER

*buzdolabın da   önceden  hazırlanmış mantım vardı
*1 sb kırmızı mercimek
*et suyu
*1 kase yoğurt
*1yumurta
*üzeri için tereyağ
YAPILIŞI
*Kırmızı mercimeği et suyu ile   iyice açılana dek pişiriyoruzç
*yumurta ve yoğurdu   iyice çırpıp çorbaya katıyoruz
*en sonunda haşlanmış mantıyı içine katıp
*tereyağ ile süsleyerek servis yapıyoruz
*not .mantımı haşlanmış olarak dolapta saklıyorum .böyle işe yarıyor.

9 Kasım 2009 Pazartesi

İRMİKLİ TATLI




















MALZEMELER



*3 Yumurta birtanesinin sarısını yüzüne ayır.
*1 paket margarin yumuşak olacak.
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı Hindistan cevizi
*1 su bardağı toz şeker
*4,5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu




***Malzemelerin hepsini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp koza şeklinde tepsiye dizelim.Bir çatal yardımıyla üzerlerine çizikler atalım.Ayırdığımız yumurta sarısınıda sürerek fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.


***ŞERBETİ:4,5 su bardağı şeker 4 su bardağı su
*not*Bu tatlının özelliği şerbetini pişirmeden hazırlarsak daha iyi olur.Şekeri suyun içinde iyice eritene kadar karıştıralım


*.Tatlımızı fırından çıkarınca hemen hazırlamış olduğumuz bu soğuk şerbeti üzerine dökelim


. AFİYET OLSUN.



7 Kasım 2009 Cumartesi

şimdi ders zamanı














Hayırlı sabahlar
Halk Eğitim ve Hayırlarda Yarış Derneğinin açmış olduğu Arapça kurslarına katılıyorum.Dün ilk günümdü.Bugün ders çalışıp gitmem lazım.Kuranı anlamak için evvela arapçayı bilmek gerek.Malatya İmam Hatip Lisesinin Öğretmenleri bizlere ders veriyor.Allah onlardan razı olsun.Böylesine hayırlı bir iş yapıyorlar.Pazartesi görüşmek dileğiyle, evi toplayıp derse gitmem gerek kalın sağlıcakla.

6 Kasım 2009 Cuma

HAYIRLI CUMALAR

Birkaç günlük aradan   sonra herkese  selam
Bizim oğlanın rahatsızlığından açmaya fırsatım olmadı.
Çok şükür şimdilik iyi.İki üç günlük bir ateşten sonra kendine gelebildi.
Arkadaşlara güzel dileklerinden dolayı teşekkür ederim.
herkese hayırlı cumalar dileğiyle
ZEYTNYAĞLI LAHANA DOLMASI
MALZEMELER















*Yeteri kadar haşlanmış lahana
*2baş kurusoğan
*1 su bardağı  pirinç
*1çay bardağı  orta bulgur
*1çaybardağı zeytinyağı
*1yk salça
*baharatlar ne kadar istenirse
*2yk nar ekşisi
HAZIRLANIŞI
*Malzemeleri iyice yoğurulurve güzelce sarılır.
*kolay gelsin















BUĞDAY SALATASI
MALZEMELER
*1Sb haşlanmış buğday
*1adet salata
*1adet domates
*1 kaçdal marul
*zeytinyağ
*HAZIRLANIŞI
*Malzemeleri  küçük küçük doğruyoruz.İyice karıştırıyoruz.Üzerine zeytinyağ gezdirip servis ediyoruz.

*Oğlanın sınavı olduğu için yemeği önceden  yaptım. Okula götürüp sınava girdikten sonra getiricem.Kendi haline bırakırsam  koşturup terleyecek en iyisi elimle getirip istirahat etmesi.Bu arada sıklıkla yaptığım fazla sarmaydı kek yada pastaydı yeteri kadarını dışarda bırakıyorum gerisini dondurucuya atıyorum.Sonra acil bir durumda çıkarıp kullanıyorum.Benden söylemesi Kolay gelsin.