16 Eylül 2010 Perşembe

MİLFÖYLÜ GARNİTÜRLÜ TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ





MALZEMELER


*Bir yada birbuçuk paket milföy hamuru

*1 çb konserve bezelye

*1 kase küçük doğranmış haşlanmış tavuk eti

*2 adet haşlanmış küçük doğranmış havuç

*10 adet haşlanmış küp doğranmış patates

*1 Baş kavrulmuş kuru soğan

*Tuz,karabiber,kekik

*kavurmak için tereyağ

*Bir yemek kaşığı salça

*yumurta sarısı

*Susam ve küncü

HAZIRLANIŞI




*bir tencereye tereyağı koyup haşlanmıştavuk etini kavuruyoruz
yemeklik doğranmış soğan eklenerekbiraz daha kavrulur
 ve salçada eklenerek karıştırılır.
bezelye,havuç,patates eklenir baharat ve tuzu ayarlanıp soğutuyoruz.

* Her milföy hamurunun ortasına soğumuş
olan harçdan konulup hamur zarf şeklinde kapatıyoruz,
yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyarak üzerlerine
yumurta sarısı sürülür ve susam veya
küncü serpilip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir...


4 yorum:

emelce yemek dedi ki...

bu ara tavuklu borekler cok cikiyor karsima ben de mi denesem artik ellerine saglik

Fatoş Öztürk dedi ki...

Böreğin nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler...

Anlayamazsin dedi ki...

selamun aleykum

cok cok asiri derecede guzel gorunuyor.inanirmisiniz bende bunu yapmak istiyordum.icine bezelye katinca sanirim dahada lezzetli oluyor.ellerine saglik.afiyet seker olsun sizlere.bende malzemeleri alip biran once yapmaya aslasam iyi olacak.selametle

ayfersultan yemek tarifleri ve hobler 2 dedi ki...

sa.Talaş böreğin nefis olmuş afiyetler olsun sevgiler..A.E.O