14 Eylül 2010 Salı

SURİYE MUTFAĞINDAN UZİ BÖREĞİ


















Allahın selamı rahmeti bereketi üzerinize olsun.
Uzunca zamandır Arap mutfağı özellikle Suriye mutfağını araştırıyorum.
Nasipse Arap mutfağından birkaç yemek paylaşmak istiyorum.
Bir yanlışım yada eksiğim varsa lütfen eleştirilerinizi bekliyorum.
Uzi böreği Suriyede düğünlerde misafirlere ikram edilen bir börek türü.
Eşimin Suriye gezisi sırasında  tadını anlata anlata bitiremediği
hatta tadını azıcık tutturduğumu söylediği bir börek.
 İnşaallah ikinci sefere  baharatlarımı artırarak tekrar deneyeceğim.

MALZEMELER
*1 paket yufka 

*2 sb pirinç

*3 sb sıcak su

*1 çb badem haşlanıp kabukları soyulmuş

* 1 sb konserve bezelye

* 1 orta boy küçük doğranmış havuç

*1 çift tavuk göğsü

*baharat isteğe göre karabiber ve tuz.

*tereyağ ve 1 yumurta sarısı,süsleme için susam


HAZIRLANIŞI

1. Pirinci yıkadıktan sonra bir kaba alıp

bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edelım.

Üzerine kaynar su ilave edip karıştıralım.

En az 1 saat kaynar tuzlu suda bekletelim.

2. Tavuk göğsünü haşlayalım ve küçük küçük doğrayalım.

3. Ayrı yerde havuçları küçük doğrayıp haşlayalım

4.Konserve bezelyeleride yıkayıp 1 bardak ayıralım.

5.Bademlerin kabuklarını suda haşlayıp soyalım.

6. Bademleri tavada güzelce kavuralım.

7.Pirinci tereyağda kavurup güzelce pilavımızı pişirip dinlendiriyoruz.

8.Pilava baharatla birlikte karabiberi, havucu, bezelyeyi,

 bademleri,ve didilmiş tavuk etini ekleyip karıştıralım.

9.Yufkaları 6 dilim çıkacak şekilde üçgen parçalara bölelim.

10.Üçgen yufkalardan birini çukur bir kasenin içine koyalım.

11.Üçgen yufkanın uzun tarafını kasenin içine geri katlayalım.

12. İçine hazırlamış olduğumuz karışımdan koyalımve kenarlarını içine toplayalım.

13.Kaseyi ters çevirip fırın tepsisine dizelim.

14.Üzerine yumurta sarısı sürüp200 derecelik fırında üzeri kızarıncayadek pişirelim.




4 yorum:

emelce yemek dedi ki...

bizim damak zevkimize uygun belli ellerine saglik

Limon çiçekleri dedi ki...

merhabalar.Sıcak paylaşımlar ve maharet maharet kokan yemeklerinizle tanıştığım için memnun oldum.sizi izlemeye aldığıma emin olabilirsiniz sevgiler..

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Arap mutfağı bol baharatlı oluyor bizlerde baharatı çok sevdiğimiz için tam bize göre bir börek olmuş yanına bir ayram tadına doyulmaz ellerine sağlık arkadaşım sevgiler

Hilal dedi ki...

harika görünüyor. böyle farklı tarifleri hep denemek isterim. ellerine sağlı karkadaşım