3 Ekim 2010 Pazar

KIRMIZI BİBER TURŞUSU

























MALZEMELER

*2 kg kırmızı yağbiberi
*2 kg arnavut biberi
*2 kg üzüm sirkesi
*1 sb sıvıyağ
*3,4 diş sarmısak
*1 sb tuz












HAZIRLANIŞI

kırmızı bibiberler yıkanır ve ayıklanır.
arnavut biberler yıkanır ve biberler iğneyle delinir.
sirkenin tamamı  yağ ve tuz büyükçe bir tancereye konur.
biberler 4 dakika bir yüzü 4 dakika diğer yüzü hafif yumuşayanadek haşlanır.
tepsilere alınarak soğutulur.
aynı şekilde arnavut biberide hafif sarartılır oda soğutulur.
tenceredeki sirke de soğutulur.
biberler bir kaba bir sıra kırmızı bir sıra yeşil olacak şekilde dizilir.
aralarınada sarmısak koyulur.
soğutulan sirke başından dökülür ve ağzı sıkıca kapatılır.
10 gün sonra yemeğe hazırdır.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: