27 Ekim 2010 Çarşamba

MAYALI MISIR EKMEĞİ ( BAZLAMA)























MALZEMELER

*1 ölçü mısır unu
*1 ölçü normal buğday unu
*yarım paket maya
*tuz
*aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI

ekmek hamuru tutulur yarımsaat kadar mayalandırılır.
ister elle ister oklava yardımıyla hamurlar açılır.
ekmek sacı olanlar sacda yoksa teflon tavada ağır ateşte pişirilir.
ekmekler pişince fazla ununu fırça yardımıyla süpürmek gerekir.

4 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok beğendim. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılarımla.

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Ellerine sağlık,miss gibi kokusu geldi ne güzell :) tereyağı da varsa daha ne olsun ki :) Afiyet,şifa olsun inşallah..sevgiler.....

ahsen58 dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım

Niloş dedi ki...

Mısır unu ile yapılan herşeyi severek yerim. Ellerinize sağlık.Yazışmak dileklerimle..
www.sendepisir.com / Nilgün