9 Eylül 2012 Pazar

ERZURUM YÖRESİNE AİT DEMİR TATLISI


MALZEMELER
*         4 yumurta
*         4 tepeleme  yemek kaşığı  nişasta
*  1.5 su bardağı su
*         2 su bardağı un
*         Yarım paket kabartma tozu
ŞURUBU İÇİN:
*         4 su bardağı şeker
*        5 su bardağı su
*       yarım limon suyu
*       Baklava şerbeti kıvamında olacak





bütün malzeme karıştırılır cıvık hamur hazırlanır.




 Lokma yada fışfış hamuru kıvamında olacak




 demirlerimizi kızgın yağda iyice ısıtıyoruz.




demirleri yağdan çıkartıp hamura hafif daldırıp tekrar kızgın yağa bırakıyoruz.



 hafif silkeleyince hamular kendini bırakıyor.iki yüzlü kızartıyoruz.


 kızaran tatlılarımız şerbete atıyoruz. şerbetini çekince tabağa alıyoruz.



Yapanada yiyene de afiyet olsun:))




4 yorum:

Tombul Tarifler dedi ki...

elinize sağlık dilek hanımcığım. şekli çok güzel olmuş. hayırlı haftalar...

Emine Kaya dedi ki...

Çok güzel bir kalıp heryerde bulunur mu acaba?
Ellerinize sağlık güzel bir paylaşım....

Nursevin'ce dedi ki...

grubdaki gönderinizdede söylemiştim. bu kalıp çok önemli. kalıp olmazsa işe yaramaz. herhangi bir demirciye yaptırabilirmiyiz.

the bircan dedi ki...

elinizwe saglıkkk :)