31 Mayıs 2012 Perşembe

DAMALI PASTA

MALZEMELER

* 8 yumurta
*3 paket kabartma tozu
*2 sb şeker
*1 çb sıvı yağ
*8 kahve fincanı un
*2 yk kakao
*2 paket kremşanti
*3 sb süt
*2 paket kakaolu puding
*6 sb süt

HAZIRLANIŞI

Kakao hariç robotta kek malzemelerini iyice çırpıyoruz.
Kek hamurunu ikiye bölüp kakaoyu ilave ediyoruz.
Ayrı ayrı tepsilerde kekleri pişriyoruz.
Kekleri küçük küp parçalarına bölüyoruz.
Bir tepsinin üzerine bir beyaz bir kakaolu dama tahtası gibi diziyoruz
Kakaolu pudingi pişirip üzerine yayıyoruz.
Diğer küçük kek parçalarını beyazın üzerine kakaolu kek gelecek şekilde döşüyoruz.
En üste; kalan pudingi her tarafına yayıyoruz..
Dolapta biraz soğuttuktan sonra kremşantiyi hazırlayıp döküyoruz.
Yine dolapta dinlendirip servis yapıyoruz.
Anlatması biraz kısa sürse de yapımı bayağı sabır isteyen bir pasta oldu .
Yapanlara kolay gelsin.








28 Mayıs 2012 Pazartesi

YÖRESEL MALATYA UN KURABİYESİ



MALZEMELER
    *1 ölçü yağ ( ne yağı kullanmak isterseniz)
*1 ölçü robotta öğütülmüş şeker,
*Aldığı kadar un(ben ev unu ile karıştırarak koydum),
*Ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Yağı ve şekeri bir kaba alıp elimizle köpürene kadar çırpalım.
O kadar çok çırpalımki yağın rengi beyaza dönsün
Minik toplar yapıp ortalarına 1 tane ceviz parçası  batıralım.
Isıtılmış 175′Cde pişirelim.

27 Mayıs 2012 Pazar

OTLU POĞAÇA (DEREOTLU YEŞİL SOĞANLI POĞAÇA)

MALZEMELER

*2 sb süt
*1 sb sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*3 yk şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 yada 6 dal yeşil soğan
*1 deste dereotu
*aldığı kdar un
         iç malzemesi için
*200 gram lor peyniri
*100 gram peynir
*3 yumurta beyazı
*2 yk süt   kaymağı

Normal poğaça hamuru tutuyoruz ; sadece hamura yeşil soğan ve dereotunu ilave ediyoruz
herkese kolay, gelsin afiyet olsun...










26 Mayıs 2012 Cumartesi

EMİNE ŞENLİKOĞLU TİMAV YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLERLE VE MİSAFİRLERLE KAHVALTIDA...

Emine Şenlikoğlu ablamız Timav Vakfı öğrenci yurduna geldi.. Öğrencilerle ve misafirlerle kahvaltıda buluştu. Yurdumuzun konferans salonunda öğrencilerle ve misafirlerle sohbet etti..Vee ardından Belediye Konferans salonunda Malatya'lılarla sohbet etti.Ablamızı Malatya'mıza tekrar bekliyoruz.











24 Mayıs 2012 Perşembe

"RECEP ALLAH'IN AYIDIR; ŞABAN BENİM AYIMDIR, RAMAZAN İSE ÜMMETİMİN AYIDIR."


Recep ayı, sanki her iyi şeyin başlama noktası gibidir.
 Bu ay için “Allah’ın ay’ı” denmesindeki kasıt, her şeyin Allah ilminde, Onun iradesi ve dilemesiyle oluştuğuna işarettir. Bu hikmetin farkında olmak demek, Allah’ın farkına varmak, O’nu tanımak, O’na yönelmek için ne yapılması gerektiğini araştırmak, tefekkür etmek, plânlamak, hayata geçirme aşamalarının da bu ay içinde yapılmasının uygun olacağı anlamına gelir.
         Bu ay içinde bilhassa oruç ibadetinin  tavsiye edilmesi; Yapılacak çalışmaların bedenselden ziyade zihinsel çalışmalar olması gerektiğini gösterir. Bildiğiniz gibi ibadetler, bizzat kendimizin ölüm ötesi ebedi hayatımız için olmazsa olmaz hazırlık çalışmalarıdır. Oruç ibadeti ise bedeni işlevleri en aza indirerek enerjinin beyin tarafından daha fazla kullanılmasını sağlamaktır.
         Recep ayının ilk Cuma gecesine de Regaip gecesi denir. Hem Cuma gecesinin özel bir gece olması, hem Recep ayının özel bir ay olması, ikisinin bir araya gelmesi ise insanın, fark etmesi, yönelmesi, yeni bir ortama, yeni bir boyuta geçebilmek için gereken enerjinin ihsan edilmesi anlamına geliyor. Hele bir de kişi  insanları hoşnut edici davranışlarda bulunarak onlardan manevi destekte almışsa, artık onun koruyucusu, yardımcısı Allah’tır. Zaten bunun için Regaip  denmiştir. Değeri ölçülemeyecek kadar büyük ihsanlar, hikmetler, faziletler, bereketler anlamına gelir. Sanki hayat veren tohumları bitiren Rahmet yağmuru gibi.



Ne diyelim bizi rahmetinde bereketinden mahrum etme ya Rabbi!!

23 Mayıs 2012 Çarşamba

EBRULİ CEVİZLİ KADAYIFLI ŞEKERPARE

ÜÇ AYLARINIZ MÜBAREK OLSUN

MALZEMELER

*1 sb sıvıyağ
*1 çb süt
*1 çb hindistan cevizi
*1 sb irmik
*1 çb pudra şekeri
*2 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yk kakao
*2 sb un

iç malzemesi

*1 kase kavrulmuş ufalanmış kadayıf
*1 çb ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
şerbeti için

*3 sb şeker
*3 sb su
*limon tuzu



HAZIRLANIŞI

 kakao hariç hamur tutulur,
 hamurdan küçük bir parça alınır kakao ilave edilerek yoğurulur.
 sonra bu hamur diğer hamurla karıştırılır ebruli bir hamur elde edilir.
küçük parçalara ayırılır.
parçaları avuç içinde açıp içine kadayıflı cevizli harçtan konur kapatılır.
tepsiye dizip 200 derecelik fırında pişirilir.
üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
şerbet çekince ılık servis yapılır.








17 Mayıs 2012 Perşembe

MAVİ HAŞHAŞLI PEYNİRLİ AÇMA


MALZEMELER

*1 paket yaş maya
*2 sb süt
*1 sb sıvı yağ
*2 yk şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta ( beyazı peynirin içine sarıları yüzüne sürmek için)
*aldığı kadar un
*üzerine dökmek için mavi haşhaş







12 Mayıs 2012 Cumartesi

HAMAYİLİ BÖREĞİ

MALZEMELER
3 adet yufka
1 çb sıvı yağ
1.5 sb süt
içine
beyaz peynir
kıyılmış maydanoz
2 yumurta akı

HAZIRLANIŞI

birinci yufkayı tezgahın üzerine serelim.
üzerine sıvıyağ ve süt karışımını sürelim.
diğer iki yufkayıda aynı işlemi uygulayarak üst üste serelim.
yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirelim.
peynir maydanoz ve yumurta aklarını karıştıralım.
hazırladığımız içikare haline gelenyufkanın her tarafına döşeyelim.
karşılıklı köşeleri birleştirerek zarf şekli verelim. resimlerdeki gibi 16 üçgen perçalara keselim.
börekleri buzdolabında derin dondurucu bölmesine atalım 6/7 saat dinlendirelim.
sonra buzlu iken    yumurta sarılarını sürüp pişirelim.
milföy hamuru gibi kat kat oluyorlar.
bu tarifi marifetli ellerden aldım teşekkür ederim.
afiyet olsun...










9 Mayıs 2012 Çarşamba

KERMESİMİZİN 3. GÜNÜNDE MUSUL KERKÜKTEN MİSAFİRLERİMİZ OLDU,GRUP MEŞALE MİNİ KONSER VERDİ

















5 günlük kermesimiz boyunca Dilek Hanımın Mutfağı ile birlikte kermese katkılarını esirgemeyen komşularıma ve arkadaşlarıma teşekkür ederim:Başta ablamız Sabire Gençay,Emine Yağız,Fatma Perihan,Songül Açar,Makbule Tekin, Serpil Özaslan ,Gülnaz Ede ,Gülsüm Baysal ,Sümeyra Fırat,Ayşe Mızıkacı,Nurgül Yaman,Elif Berber,Asuman Polat,Suzan Karadeniz,Nuriye Erkuş,Zehra Özbey,Münevver Karaca,Songul hanımın komşusu Emine Hanım,ve ben Dilek Metin . Ayrıca Bahar Taştan Hanıma ve Annesine ve İmam hatip Lisesi öğrencilerine teşekkür ederim.Bu bir ekip çalışması idi herkesten Allah razı olsun.