2 Ocak 2013 Çarşamba

KEK KALIBINDA PEYNİRLİ BÖREK

MALZEMELER

5 adet yufka
2 adet yumurta
1 sb süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
yeteri kadar rendelenmiş peynir

HAZIRLANIŞI


 bir kabın içerisinde yumurta,süt,sıvı yağ ve maden suyunu karıştırıp iyice çırpıyoruz.


kalıbımızı yağlayıp süsleme için susam serpiştiriyoruz.



ilk yufkayı yağlamadan kalıbımızın her tarafını kapatacak şekilde yerleştiriyoruz.


 diğer yufkayı dörde bölüp sosa batırıp kalıbın içine dört parçayı yerleştiriyoruz.





 ilk iki yufkadan sonra peynirimizi koyuyoruz.


peynirin  üstüne iki parça  yufka koyup ikinci kat peyniri koyuyoruz.


 sonra kalan yufkaları  sosa batırıp üzerine  döşüyoruz.


 kalan  sosu da üzerine gezdiriyoruz.


ortasını delip her tarafını kapatacak şekilde üzerini yufkalarla   örtüyoruz.


 maalesef hemen pişmiyormuş  bir gece buzdolabında dinlenmesi gerekiyormuş.


nasipse cuma günü misafirlerim var  son görüntüsünü cumaya pişirip sizlerle paylaşayım:(
tarif için Cahide'ye teşekkür   ederim:)

3 yorum:

Emine Kaya dedi ki...

Çok güzel bir fikir kalıpta olması, bol peynirli ellerinize sağlık tadı kimbilir ne kadar güzel olmuştur..

emelce yemek dedi ki...

Evet pismis halini bekliyoruz,eminim harikadir

Şükran Ünal dedi ki...

Ağzım açık baktım okurken vallahi bunu ilk fırsatta deneyeceğim şöyle güzel yufka bulursam tabiki .. yapım aşamalarınıda ne güzel yayınlamışsınız elinize sağlık. her geçen gün yeni yeni şeyler öğreniyoruz burada olmayı bu yüzden çok seviyorum..yeni yılınızı da ccandan kutlarım, sevgiyle kalın.